Авіаперевезення.

05 Липня 2023, 22:57 - Леся Семенихина
Авіаперевезення – це швидкий і надійний спосіб доставки вантажу на велику відстань. Ваш вантаж без труднощів буде доставлений до будь-якої точки світу. Добре налагоджені партнерські відносини з авіакомпаніями дозволяють нашій компанії запропонувати низькі тарифи на авіаперевезення, при цьому використовується гнучка система знижок залежно...

ЗМІСТ СТАТТІ

Авіаперевезення – це швидкий і надійний спосіб доставки вантажу на велику відстань. Ваш вантаж без труднощів буде доставлений до будь-якої точки світу. Добре налагоджені партнерські відносини з авіакомпаніями дозволяють нашій компанії запропонувати низькі тарифи на авіаперевезення, при цьому використовується гнучка система знижок залежно від частоти поставок та обсягу вантажів, що перевозяться.

Існує думка, що перевезення літаком – це дорого. З нашого досвіду це не завжди так. Бувають ситуації, коли компанія опрацьовує різні мультимодальні дорогі шляхи доставки (що може порушити цілісність вантажу та збільшити термін доставки), коли можна швидко, надійно і дешевше доставити вантаж за допомогою авіатранспорту. Особливо це стосується невеликих партій вантажу на далекі відстані. Ми завжди рекомендуємо нашим замовникам робити розрахунок доставки кількома видами транспорту. Адже в порівнянні народжується правильне оптимальне рішення.

Авіалінії, які представлені в Україні, пропонують хороші умови для доставки вантажів до Ізраїлю, Китаю, США, Канади, Європи, ОАЕ, Казахстану та інших напрямків.

Під час доставки вантажу авіатранспортом особливі вимоги пред’являються до упаковки вантажу. Вона повинна бути акуратною, без пошкоджень, сухою та забезпечувати збереження вантажу. Вантаж не повинен виступати за межі упаковки.

Для підбору маршруту та розрахунку вартості перевезення важливо мати всі параметри вантажу, а саме: розміри та вагу кожного місця, найменування, температурний режим, крихкість, вартість вантажу (для цінних вантажів), якщо вантаж небезпечний – паспорт МСДС, вид упаковки та ін.

Види ваги

У вантажних авіаперевезеннях використовують 3 види ваги:

  • фізична (вага при зважуванні);
  • об’ємна (про неї ми поговоримо нижче);
  • оплачувана – та вага, яка є більшою (фізична або об’ємна). З оплачуваної ваги проводиться розрахунок вартості авіаперевезення.

об’ємна вага

Одне з найважливіших понять в авіаційному перевезенні – об’ємна вага. Це пов’язано з тим, що кількість провізних ємностей в літаку, що перевозить вантаж обмежена, і не можливо завантажувати в літак вантаж легкий, але з великим об’ємом за такою самою ціною як важкий вантаж з маленьким об’ємом, тому що у випадку легковажного, але об’ємного вантажу авіакомпанія отримує низьку прибутковість від авіаперевезення, оскільки в авіаперевезенні плата стягується за кілограм вантажу.

Об’ємна вага розраховується за формулою:
ШИРИНА * ДОВЖИНА * ВИСОТА (У СМ) / 6000

Наприклад, розміри вантажу 60см*50см*40см, фізична вага вантажу 10 кг. Розраховуємо об’ємну вагу вантажу:
60cm*50cm*40cm/6000 = 20 кг

Наша оплачувана вага вантажу 20 кг, тому що об’ємна вага більша, ніж фізична.

Коли є оплачувана вага та необхідні дані для перевезення, наша компанія перевіряє тарифи за потрібним нам напрямом у всіх авіакомпаній, підбираючи найоптимальнішу за строками та вартістю доставку.

вартість авіаперевезення

Авіакомпанії котирують вартість перевезення, розподіляючи тарифи на такі групи:

  • вантаж із вагою до 45 кг;
  • до 100 кг;
  • до 250 кг;
  • до 500 кг;
  • до 1000 кг;
  • до 2000 кг;

Тариф дається за 1 кг вантажу.

Наприклад, якщо Ваша вага вантажу 75 кг, ми використовуємо вартість авіаперельоту за 1 кг із групи до 100 кг.

Щоб авіакомпанія прийняла Ваш вантаж до авіаперевезення, потрібно пройти всі дозвільні інстанції та передати митний вантаж на вантажний митний термінал аеропорту. Ця процедура називається експедируванням вантажу в аеропорту. Профі Карго Сервіс надає цю послугу своїм Клієнтам.

За допомогою нашої компанії експортна, імпортна доставка вантажу авіатранспортом видасться Вам легкою та безтурботною. Ми готові надати всі супутні послуги, пов’язані з авіадоставкою.

Для організації імпортної доставки, наші агенти, що знаходяться в країні відправлення вантажу, зв’яжуться з Вашим постачальником, проконсультують з усіх питань, організують доставку вантажу до аеропорту, за необхідності оформлять необхідні для авіаперевезення документи.

Вантажі можуть перевозитись як на вантажних, так і на пасажирських літаках. Якщо Ваше одне вантажне місце невеликих розмірів (приблизно 120*80*70 (80) см з вагою до 120 (150) кг), вантаж підходить для перевезення пасажирським рейсом. Таке авіаперевезення зазвичай буде дешевшим, ніж перевезення вантажним літаком. Тому, за можливості, вантаж краще розподілити так, щоб одне вантажне місце не перевищувало допустимих розмірів для пасажирського рейсу.

типи повітряних суден та основні параметри їх завантаження

Ниже представленные наиболее распространенные типы воздушных судов и основные параметры их загрузки.

модель aircraft type MAX LOAD TONNES DOOR SIZE (WXH) CM USABLE VOL (CBM) ПРИКЛАД
Boeing 737 B 737 1-2 120 x 85 10
Airbus-320 А320 / А321 2-3 120 x 110 20
Boeing 767 В 767 7,5 240 x 160 50
Embraer E190 E 190 1-2 102 x 71 102 x 71
Airbus A310-200/-300 A310 5 244 х 171 23.5

У цій статті ми коротко описали, що необхідно знати для перевезення авіатранспортом. На практиці виникає багато нюансів, тому краще звернутися до фахівців – авіалогістів, які допоможуть підібрати маршрут, розрахувати вартість перевезення, проконсультують та убережуть від можливих труднощів у доставці.

Фахівці Профі Карго Сервіс завжди раді новим запитам та Клієнтам.