ВАЖЛИВІ АСПЕКТИ ПЕРЕВЕЗЕНЬ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ТУРЕЧЧИНОЮ ПРИ ВИКОРИСТАННІ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ

05 Липня 2023, 21:49 - Леся Семенихина
Вантажопотік між Україною та Туреччиною дуже розвинений. На сьогоднішні наша компанія може запропонувати сервіси доставки цілими автомобілями, а також збірні відвантаження. Ми маємо можливість доставляти на регулярних засадах навіть невеликі вантажі. Але, як і в будь-якому перевезенні, є важливі аспекти, які потрібно знати, щоб мінімізувати ризики...

ЗМІСТ СТАТТІ

Вантажопотік між Україною та Туреччиною дуже розвинений. На сьогоднішні наша компанія може запропонувати сервіси доставки цілими автомобілями, а також збірні відвантаження. Ми маємо можливість доставляти на регулярних засадах навіть невеликі вантажі.

Але, як і в будь-якому перевезенні, є важливі аспекти, які потрібно знати, щоб мінімізувати ризики несподіваних додаткових витрат через специфіку Турецького законодавства.

Коли ви отримуєте пропозицію від постачальника, завжди звертайте увагу на умови постачання згідно з Інкотермс. Найчастіше може бути зазначено, що митні послуги країни відправлення вантажу включено у вартість. І звичайно покупець не розраховує, що доведеться платити додатково за заїзд машини на митний термінал і роботу брокера.

А відбувається все інакше, тому що в Туреччині за митним законодавством відправник вантажу зобов’язаний робити електронну експортну декларацію, але вантажу все одно потрібно заїжджати на митний термінал і проходити там паперове митне оформлення. Виходить, що митні процедури входять у вартість частково, і зазвичай водій доплачує за замитнення. Це близько 100 євро. Ці витрати компенсує замовник перевезення.

важливі аспекти транзитного часу доставки

Через територіальне розташування, в’їзд та виїзд із Туреччини проходить обов’язково через Стамбул, а сам Стамбул розділений на дві частини: Азіатську та Європейську.

Якщо ви вибираєте перевезення автотранспортом на повний трак, дуже важливо повідомити менеджера, який робить вам розрахунок вартості перевезення, з якої частини Стамбула у вас планується відвантаження. Проїзд між цими частинами платний і від цього залежатиме ціна перевезення.

У збірних сервісах ці витрати одразу включені у вартість. Оскільки збірні послуги користуються популярністю, цей вид доставки з Туреччини дуже добре розвинений. Склади для консолідації вантажів переважно розташовані в Стамбулі. Локальна доставка по Туреччині до Стамбула здійснюється місцевим транспортом. Митні брокери складу проводять митне оформлення вантажів, після чого збірна машина виїжджає до України.

У збірних сервісах ці витрати одразу включені у вартість. Оскільки збірні послуги користуються популярністю, цей вид доставки з Туреччини дуже добре розвинений. Склади для консолідації вантажів переважно розташовані в Стамбулі. Локальна доставка по Туреччині до Стамбула здійснюється місцевим транспортом. Митні брокери складу проводять митне оформлення вантажів, після чого збірна машина виїжджає до України.

Також важливо відзначити, що в основному всі збірні сервіси плануються до виїзду на суботи та неділі. Транзитний час на доставку, що дається, відраховується не з дня завантаження вантажу у відправника вантажу, а саме з днів, по яких виїжджає консолідований трак. Якщо вантаж терміновий, то потрібно обов’язково це враховувати, оскільки вантаж можуть забрати у понеділок, і до суботи щонайменше 5 днів транзитного часу втрачається.

Доставка з Туреччини

Доставка з Туреччини можлива двома шляхами:

  • Поромом із Стамбула до Чорноморська;
  • По суші через Болгарію та Румунію в Україну.

Пором випливає з Азіатської частини Стамбула, а суходолом трак виїжджає з Європейської частини.

За транзитним часом доставка на поромі відбувається довше, ніж суші. Це пов’язано із тим, що пороми в Україну відходять не щодня. У пік сезону перевезень не завжди достатньо місць на пором. І якщо автомобіль не поїхав на потрібному поромі, то наступний доводиться чекати щонайменше 2 дні.

Доставка по суші з Туреччини буде дешевшою в Західні регіони України. Якщо вантаж потрібно доставити до Чернівців чи Ужгорода – варто точно скористатися перевезенням по суші. Це заощадить і час, і гроші, тому що автомобілю не доведеться їхати до замовника через всю Україну. І навпаки, вантажі до південних регіонів України звичайно краще доставляти, використовуючи пором.

Коли ви замовляєте перевезення, дуже важливо відзначити всі важливі моменти по доставці та вантажу: характер вантажу, габарити та вага, необхідні терміни доставки, адреси завантаження та вивантаження тощо. Наш менеджер підкаже, які плюси та мінуси чекають на той чи інший маршрут, і допоможе визначити оптимальний варіант перевезення.

Якщо у вас виникають питання – сміливо звертайтеся.

У нас вам з радістю допоможуть та підкажуть найкращі шляхи доставки вашого вантажу з Туреччини.

Очікуємо на Ваші запити на доставку.