Доставка вантажів з Туреччини в Україну автотранспортом: все що потрібно знати у 2024 році

05 Липня 2023, 21:49 - Леся Семенихина
Доставка вантажів з Туреччини в Україну - це дуже розвинений спосіб транспортування товарів. На сьогоднішні наша компанія може запропонувати сервіси доставки цілими автомобілями, а також збірні відвантаження. Ми маємо можливість доставляти на регулярних засадах навіть невеликі вантажі. Але, як і в будь-якому перевезенні, є важливі аспекти, які потрібно знати, щоб мінімізувати ризики...

ЗМІСТ СТАТТІ

Доставка вантажів з Туреччини в Україну достатньо розвинена на сьогодні. Країна є великим торгівельним партнером України. В Туреччині працює багато текстильних фабрик з якісними виробами, виготовляються сумки, взуття та багато іншого. 

Як доставити товар з Туреччини в Україну у 2024 році

У 2024 році фактично єдиним варіантом доставки з Туреччини в Україну є перевезення автотранспортом. В таких умовах наша компанія може запропонувати сервіси доставки цілими автомобілями, а також збірні відвантаження. Перший варіант підходить для великих партій товару, невеликі вантажі доставляються збірним машинами, тобто в одному автомобілі доставляються вантажі для різних клієнтів. 

Ми маємо можливість доставляти на регулярних засадах різні вантажі. Але, як і в будь-якому перевезенні, є важливі аспекти, які потрібно знати, щоб мінімізувати ризики.

Коли ви отримуєте пропозицію від постачальника, завжди звертайте увагу на умови постачання згідно з Інкотермс. Найчастіше може бути зазначено, що в митні послуги країни відправлення вантажу включено у вартість. І звичайно покупець не розраховує, що доведеться платити додатково за заїзд машини на митний термінал і роботу брокера.

А відбувається все інакше, тому що в Туреччині за митним законодавством відправник вантажу зобов’язаний робити електронну експортну декларацію, але вантажу все одно потрібно заїжджати на митний термінал і проходити там паперове митне оформлення. Виходить, що митні процедури входять у вартість частково, і зазвичай водій доплачує за замитнення. Це близько 100 євро. Ці витрати компенсує замовник перевезення.

Скільки часу займає доставка товару з Туреччини в Україні

Доставка вантажів автотранспортом з Туреччини в Україну - зображення
Термін доставки вантажів автотранспортом з Туреччини в Україну

Доставка вантажів з Туреччини автотранспортом може зайняти в середньому від 5 до 14 днів. Є кілька факторів, що на це впливають:

  • з якого міста відправляється автомобіль. У більшості випадків – це Стамбул, але можуть бути й інші варіанти;
  • яким чином везеться товар – якщо це збірні вантажі, то перевезення може зайняти більше часу. Великі партії, що транспортуються одним авто, зазвичай приходять дещо швидше;
  • ситуація на митниці, адже замовлений товар має перетнути кордон. 

Важливо пам’ятати, що в основному всі збірні сервіси плануються до виїзду на суботи та неділі. Транзитний час на доставку, що дається, відраховується не з дня завантаження вантажу у відправника, а саме з днів, по яких виїжджає консолідований трак. Якщо вантаж терміновий, то потрібно обов’язково це враховувати, оскільки його можуть забрати у понеділок, і до суботи щонайменше 5 днів транзитного часу втрачається.

Скільки коштує доставка з Туреччини в Україну

Вартість доставки вантажів автомобілем з Туреччини в Україну - картинка
Вартість автомобільних перевезень вантажів з Туреччини в Україну

Через територіальне розташування, в’їзд та виїзд із Туреччини проходить обов’язково через Стамбул, а сам Стамбул розділений на дві частини: Азійську та Європейську.

Якщо ви вибираєте перевезення автотранспортом на повний трак, дуже важливо повідомити менеджера, який робить вам розрахунок вартості перевезення, з якої частини Стамбула у вас планується відвантаження. Проїзд між цими частинами платний, і від цього залежатиме ціна на доставку з Туреччини в Україну 

У збірних сервісах ці витрати одразу включені у вартість. Оскільки збірні послуги користуються популярністю, цей вид доставки товару з Туреччини дуже добре розвинений. Склади для консолідації вантажів переважно розташовані в Стамбулі. Локальна доставка Туреччиною до Стамбула здійснюється місцевим транспортом. Митні брокери складу проводять оформлення вантажів, після чого збірна машина виїжджає до України.

У збірних сервісах ці витрати одразу включені у вартість. Оскільки збірні послуги користуються популярністю, цей вид доставки з Туреччини дуже добре розвинений.

Що не можна перевозити через кордон Туреччини з Україною

Найчастіше доставка товару з Туреччини в Україну включає одяг, тканини, домашній текстиль. Для перевезення автотранспортом замовляють також медтехніку, шкіряні вироби, килимові покриття, швейну фурнітуру. Проте варто пам’ятати, що є продукція, яку не можна перевозити через кордон цієї країни в Україну. До такої відноситься:

  • лікарські засоби, в яких є наркотичні чи отруйні речовини;
  • продукція порнографічного вмісту;
  • кинджали та викидні ножі;
  • хімічні засоби, що є шкідливими для здоров’я;
  • вогнепальна зброя. 

Також не доставляються вантажі, якщо в них контрафактні товари, адже їх просто не пропустять на митниці. 

Особливості вантажних перевезень з Туреччини у воєнний час

До повномасштабного вторгнення замовити доставку з Туреччини в Україну можна було не лише автотранспортом. Популярністю користувалася також морська доставка, яка була особливо актуальна, якщо товар йшов у південні регіони України. Зараз фактично єдиним способом є перевезення вантажів автомобілем. 

Щоб скористатися послугами, звертайтеся до наших менеджерів. Вони підберуть оптимальний маршрут, враховуючи особливості вантажу. Коли ви замовляєте перевезення, дуже важливо відзначити всі важливі моменти по доставці та вантажу: характер вантажу, габарити та вага, необхідні терміни доставки, адреси завантаження та вивантаження тощо. Наш менеджер підкаже, які плюси та мінуси чекають на той чи інший маршрут, і допоможе визначити оптимальний варіант перевезення.

Якщо у вас виникають питання – сміливо звертайтеся.

У нас вам з радістю допоможуть та підкажуть найкращі шляхи доставки вашого вантажу з Туреччини.

Очікуємо на Ваші запити на доставку.