Польща блокує, Румунія працює

14 Лютого 2024, 16:18 - Леся Семенихина
Наразі знову польські фермери заблокували кордони і доставка вантажу з Польщі та Європи значно ускладнилась.

ЗМІСТ СТАТТІ

Воєнний стан в Україні значно впливає на вантажні перевезення, змінюючи їх обсяги, напрямки, типи транспорту та вимагаючи адаптації до нових умов і ризиків. Логістичні компанії зазвичай стикаються з низкою викликів, але вони активно працюють над тим, щоб забезпечити найефективніші та безпечні перевезення в умовах конфлікту.

Із останніх неприємностей – це знову польські фермери заблокували кордони і доставка вантажу з Польщі та Європи значно ускладнилась.
Але є позитивні новини. Румунія прискорює будівництво автомагістралі, яка відкриє Україні новий транспортний маршрут до портів. Автомагістраль повинна з’єднати Бухарест з українським кордоном. Планується завершити будівництво «Молдавської автомагістралі» до кінця 2024 року, залучаючи сотні одиниць техніки та близько 3000 робітників, що працюють цілодобово.

Після введення в експлуатацію цей транспортний шлях розширить для України можливість експорту через румунські порти та створить новий маршрут до країн ЄС.
Також трохи зменшиться навантаження на автошляхи, якими користуються українські перевізники при доставці вантажів з Туреччини та доставку вантажів в Грузію.

12.09.2024р.