Доставка з Південної Кореї в Україну. Все що треба знати про вантажні перевезення з Кореї

05 Червня 2024, 13:02 - Леся Семенихина
Доставка вантажів з Південної Кореї в Україну зазвичай включає кілька етапів: авіаційні або морські перевезення, митне оформлення та внутрішню логістику в Україні. Морські перевезення є найбільш економічно вигідним варіантом для великих обсягів вантажів, тоді як авіаперевезення забезпечують швидшу доставку, але за вищою ціною. Важливо враховувати митні правила обох країн, а також вибирати надійного логістичного партнера для забезпечення своєчасної та безпечної доставки вантажу. Про це все в деталях описано в даній статті.

ЗМІСТ СТАТТІ

Південна Корея – це не тільки край популярної музики, а ще й країна, що експортує технологічні інновації. Звідти їдуть:

  • найновіші зразки побутової техніки;
  • промислове обладнання;
  • автомобілі;
  • косметика;
  • медичні вироби.

Доставка з Кореї – популярна послуга для бізнесів та приватних осіб, які хочуть отримати якісні корейські товари без націнок українських продавців.

Особливості та процес доставки вантажів з Кореї в Україну

Морські вантажні перевезення_корабель з контейнерами - фото
Морські контейнерні перевезення

Географічне розташування Південної Кореї зумовлює цікаву логістичну ситуацію – країнами Європи вона частіше сприймається як острів. Так сталося, бо суходолом вона межує з Північною Кореєю, і стосунки в них занадто напружені, аби дозволити будь-який транспортний коридор. Тому доставка вантажів з Кореї залізницею чи автомобільними шляхами неможлива. 

Звичайно логістичні компанії пропонують морські і авіа перевезення з Південної Кореї. 

Компанії, що займаються доставкою вантажів з Кореї під ключ пропонують повний спектр послуг:

  • закупівля товарів або їх збирання на території Кореї;
  • формування консолідованого вантажу;
  • юридичне оформлення товарів;
  • страхування;
  • цикл митного очищення.

Спеціалісти служби перевізника знають всі нюанси виконання цих процедур, тому економлять клієнтам час та кошти. Для того, хто звертається за комплексною послугою, процес спрощується до «звернувся, заплатив, отримав».  

Яка ціна доставки з Південної Кореї в Україну?

Точна вартість розраховується з огляду на характеристики відправлення. Зрозуміло, що доставка з Кореї за ціною буде вища для авіаперевезення, ніж для перевезення у морському контейнері. Щоб отримати приблизну вартість перевезення необхідні вага і габарити вантажу. 

Як довго триває доставка з Південної Кореї в Україну?

Терміни доставки з Кореї в Україну залежать від типу перевезення. Літаком вантаж доставляється швидше (7-14 днів), а от морем – це два і більше місяці. Однак, на швидкість можуть впливати різноманітні фактори. Наприклад:

  1. Маршрут перевезення. Кількість перевантажень контейнера по дорозі у порт призначення,  кількість рейсів на авіамаршруті. Кожне додаткове перевантаження може викликати затримку у дорозі.
  2. Ситуація на кордонах з Україною. Все частіше страйки блокують нормальну роботу перевізників. 
  3. Неспокійна ситуація у світі – блокування Суецького каналу єменськими хуситами, війна на Близькому Сході додає труднощів морським і авіа перевізникам, збільшує терміни доставки.  

Отже, доставка вантажів з Південної Кореї може мати затримки.

Логістичні компанії зазвичай попередньо розраховують тривалість перевезення та попереджають про неочікувані зміни.

Шляхи доставки вантажів з Кореї в Україну

Види транспорту в логістиці - зображення
Шляхи доставки вантажів з Південної Кореї

Положення країни на карті світу зумовило для неї всього 2 типи перевезень – літаком та морським сполученням. Кожен із видів має свої недоліки та переваги.

Авіашлях

Найшвидший, але і дорожчий спосіб. Не підходить для перевезення дуже важких та габаритних вантажів, оскільки обмежений розміром літака. 

Авіадоставка підходить для термінових і швидкопсувних вантажів.

Морська доставка

Більшість вантажів з Південної Кореї перевозиться морським шляхом у контейнерах. Морське перевезення дешевше авіаційного. Є різні типи контейнерів, у тому числі рефрижераторні, платформи, що дозволяє перевозити вантажі, що потребують температурного режиму, негабаритні вантажі. Це універсальний спосіб доставки. Підходить для більшості комерційних вантажів. 

Особливості доставки з Кореї в Україну у військовий час

Звичайний режим доставки вантажу з Південної Кореї раніше включав пряме авіа та морське сполучення з Україною. Кораблі приходили в порти на Чорному морі (Одеса, Чорноморськ та інші), а літаки прибували в українські аеропорти.

Під час військового стану порядок дій змінився. 

Тепер доставка товарів з Кореї відбувається через територію ЄС. Найчастіше, вантажі в контейнерах по морю чи літаком потрапляють в Польщу, Румунію або Німеччину. Згодом вони доставляються автотранспортом у міста України.